در اين رابطه گفته شده است كه اختلافات، زماني شروع شد كه يكي از اعضاي فدرال حزب كار، پيش از بحث مربوط به صنعت هسته اي ،نيروي هسته اي را راه حلي براي ممانعت از تغييرات آب و هوايي اعلام كرد.
"مارتين فرگوسن" وزير صنعت و منابع كه در كنفرانس مربوط به اورانيوم استراليايي در "فري منتل" صحبت مي كرد، در اين باره گفت : مدتي طولاني است كه بحث در باره نيروي هسته اي در استراليا در زير لحاف (مخفيانه) صورت مي گيرد و زمان آن است تا استراليايي ها پيرامون اهميت استراتژيك منابع اورانيوم نه فقط براي كشور بلكه براي جامعه جهاني و بويژه كشوهاي شريكي كه در منطقه اقيانوس آرام رشد بسيار سريعي دارند، بحث كنند.
شايان ذكر است كه استراليا خود، هم از پيشروان و حاميان پيمان منع جامع آزمايش هاي هسته اي موسوم به CTBT است و هم اينكه دولت فدرال اين كشور در صدد است تا با استفاده از انرژي پاك بر تغييرات آب و هوايي غلبه كرده و نگراني هاي مربوط به اين مساله در كشور را رفع كند.
همچنين اين كشوريكي از دارندگان عمده منبع اورانيوم و ازعمده كشورهاي صادر كننده اين مواد مي باشد و اخيرا طي قرادادي با چين در صدد است تا به اين كشور اورانيوم صادر كند.
فرگوسن دراين باره گفت : استراليا دومين كشورصادر كننده اورانيوم در جهان مي باشد و با توسعه طرح "سد المپيك" در جنوب كشور در چند سال آينده به بزرگترين صادر كننده اين محصول تبديل خواهد شد و اينكه آيا ما اين مساله را دوست داريم يا خير به هر جهت كانبرا به صورت غير قابل انكاري جزئي از چرخه سوخت هسته اي جهان شده است.
وي گفت : برغم تعهد حزب كار به پيمان كيوتو ضرورت دارد تا ديگر ابتكارات نظير نيروي هسته اي را براي بررسي تغييرات آب و هوايي مد نظرقراردهيم، ما تقريبا يك چهارم سنگ معدن اورانيوم جهان را استخراج مي كنيم و به سه كشور همپيمان، ژاپن آمريكا وكره جنوبي صادرمي كنيم و روشن است كه با رشد مناسب توانايي و ظرفيت نيروي هسته اي درسراسر جهان درخواست بيشتر و بيشتري نسبت به اورانيوم صورت خواهد گرفت.
شايان ذكر است براساس اخبار واطلاعات موجود حزب كار استراليا از مخالفين استفاده از انرژي هسته اي در كشوربوده است.
نظر شما